Interview Ton & Caroline

Ton en Caroline zijn de ouders van Ivon. Ze hebben de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van Glundr! en een belangrijke rol, spelen ze nog steeds.

Glundr! is vanaf augustus 2020 open. Het is een prachtige plek geworden voor gasten om te ontspannen en helemaal tot rust te komen. Hoe is het idee ontstaan om Glundr! te starten?

Na het slopen van een oude bedrijfshal hadden we het idee om een mooi gastenverblijf te maken om lieve vrienden en familie uit te kunnen nodigen die ook zouden kunnen blijven slapen.

Ton: ‘ik wilde graag nog één keer mooi bouwen en er echt iets moois van maken. Een verblijf waar we ons zelf helemaal prettig voelen, van sfeer tot aankleding en zelfs de akoestiek is belangrijk’.

Caroline: ‘We hebben een mooi gezin met 8 kleinkinderen dus ik wilde vooral graag een ruime overkapping waar we met zijn allen onder kunnen zitten. Aangezien we zelf beide nog fulltime aan het werk waren hebben we Ivon gevraagd mee te denken over de inrichting en eigenlijk kwam zij met het idee om er een B&B van te maken ‘dit plekje is té mooi om niet met meer mensen te delen’.

    

Vanaf toen zijn we de plannen gaan bijstellen en is het geworden tot wat het nu is. Van de bouw van een gastenverblijf voor privé gebruik is het uitgegroeid tot een prachtig gebouw wat zowel nog steeds als gastenverblijf gebruikt wordt tot een luxe B&B met de ruimte voor onze gasten om heerlijk te ontspannen in de tuin, wellness, mooie lounge, ontbijtcafé en natuurlijk onze Japans geïnspireerde wellness.

Wat is jullie rol binnen het bedrijf?

Ton: ‘Tijdens de bouw ben ik bijna een jaar lang bijna fulltime bezig geweest met allerlei werkzaamheden en met name het grondwerk. Daarnaast hebben Ivon en ik alles wat van staal is in Glundr! samen ontworpen. Denk hierbij aan de trappen, trapleuningen, wijnrekken, kozijnen, naamborden etc. Sinds de oplevering van de bouw ben ik nog steeds veel in beeld en doe ik allerhande hand-en-spandiensten van tuinonderhoud tot technische dienst. Iedere ochtend loop ik even bij Ivon binnen en vraag of ze nog specifieke klusjes voor me heeft. Fijn om zo lekker bezig te kunnen zijn en haar vooruit te helpen’.

Caroline: ‘Ik ben tot voor kort nog fulltime werkzaam geweest bij Van Bussel Metaaltechniek maar sinds de zomer heb ik mijn handen meer vrij gekregen en vind ik het fijn om Ivon te helpen met praktische klusjes. Zo zeg ik gekscherend dat ik nu parttime in dienst ben op de waskamer van Glundr! Daarnaast pas ik graag op de kindjes van Ivon (Bibi (4) & Jip (1))  En natuurlijk zijn we altijd in de buurt voor mentale support en denken we graag mee over de algemene bedrijfsvoering en geven haar tips met betrekking tot het ondernemerschap’.

               


Glundr! heeft heel veel mooie plekjes om heerlijk te zitten en te genieten. Wat is jullie favoriete plek?

Ton: ‘Ik heb niet 1 favoriet. Ieder moment van de dag heeft een andere favoriete plek; in de ochtend lekker buiten in de zon, ’s avonds met een klein clubje bij de haard in de lounge, met vrienden aan de grote tafel of voor de openhaard in de Huijskamer. We hebben het gebouw zo ontworpen dat er heel veel fijne plekjes zijn gecreëerd’.

Caroline: ‘Bij mooi weer is het heerlijk beschut zitten in de zon bij de houten deuren. Je ziet daar de zon opkomen en hebt een mooi uitzicht over het weiland. Als de hele familie ‘thuis’ is dan zitten we graag bij de Afrikaanse braai of onder de overkapping’.

Waar zijn jullie het meest trots op?

‘Dat we door hard werken en succesvol ondernemen, dit gebouw, dit gastenverblijf hebben neergezet. Het is het allerfijnste om dit te delen met mensen die we lief hebben. Voor ons is deze plek geslaagd als mensen / vrienden / gasten zich hier thuis voelen en hier graag zijn. We hopen dat er nog heel veel van deze mooie momenten mogen komen!’ zegt Ton enthousiast.

Wat is echt een must see in de prachtige omgeving waar Glundr! ligt?

‘Gundr! ligt in een prachtige omgeving; op steenworp afstand van Nationaal Park de Groote Peel en tegenover Golfbaan Het Woold. Maar voor ons is vooral het natuurgebied ‘Starkriet’ favoriet, dat bij veel mensen nog onbekend is. Je kunt vanuit Glundr! tussen de mooi aangelegde golfbaan en via de visvijver hier te voet naar toe lopen. Je loopt hier in moerassig gebied tussen bos en riet’ zegt Caroline.

  

Achtergond informatie

Ton en Caroline zijn beide ondernemers in hart en nieren. Ton is al op zijn 23e begonnen als zelfstandig ondernemer en vond in de techniek zijn passie. Caroline is de vrouw achter Ton en heeft van het begin af aan geholpen met alles wat nodig was om het bedrijf te laten groeien; van het helpen tappen bij drukte in de productie tot het bijhouden van de administratie. Wat begon als een klein lasbedrijf in een loods aan de Veluwsedijk is uitgegroeid tot een toonaangevend metaalbedrijf met 3 locaties op het industrieterrein in Asten. Van Bussel Metaaltechniek is een begrip in de metaalwereld en zijn specialist in roestvaststaal producten voor de voedingsindustrie.

Hier op de plek van Glundr! is het allemaal begonnen. Nu staat er een prachtige stalen trap op deze plek. Een trap vol symboliek. Benieuwd naar het verhaal hier achter? Vraag het gerust als je Glundr! komt bezoeken.