Overnachten in het prachtige groene Brabant

Bijzonder overnachten in Brabant, dat kan je bij Glundr! absoluut. Glundr! is gelegen in het buitengebied van Asten-Heusden en is helemaal omgeven door prachtige natuur. In de directe omgeving van Glundr! vind je diverse prachtige natuurgebieden. Bovendien passeren meerdere fietsroutes Glundr! en is er in de buurt van alles te zien en te doen. We zetten onze favoriete plekjes in de omgeving graag voor je op een rijtje.

Een dagje in de directe omgeving

In de directe omgeving van Glundr! is van alles te zien en te beleven.

 • Rijksmonument Kasteel Asten-Heusden
 • Museum Klok en Peel Asten (meerdere keren uitgeroepen tot leukste uitje van Noord-Brabant)
 • Fietsen over de een van de vele knooppuntroutes in de buurt
 • Wandelen in een van de prachtige natuurgebieden zoals hierboven omschreven

Klik op onderstaande link voor een routekaart met wandel-, fiets en MTB-routes vanuit Glundr!
<iframe src=”https://api.easygis.eu/embed/v1/poiwidget/33634449-d070-47bb-ba25-554c27aaf9c4?apikey=7d601bbe26056a9271e4ffa69d29fb94” width=”100%” height=”600px”></iframe>

Plattegrond Land van de Peel

Bourgondisch genieten

Overnachten in Brabant, daarbij mag een bezoekje aan een van de heerlijke restaurants die Brabant rijk is natuurlijk niet ontbreken. In het voorjaar serveren zij verse asperges en aardbeien van Brabantse bodem. En in het najaar kan er van wildgerechten genoten worden. Onze absolute toppers zijn:

 • Tribeca** – Heeze
 • De Rozario* – Helmond
 • De Lindehof** – Nuenen
 • Zarzo* – Eindhoven
 • Wiesen* – Eindhoven
 • Nastrium – Helmond

Maar ook dichter in de buurt is het lekker vertoeven bij onderstaande adressen. Dit zijn mijn favorieten;

Restaurant Volentieri (200 meter)

Is tegenover ons gelegen en maakt onderdeel uit van Golfbaan ’t Woold. Dit restaurant is Mediterraans georiënteerd en heeft een hele goede kaart en een super hospitality niveau. Zeker een aanrader tijdens je verblijf bij Glundr!

In het centrum van Asten zijn er een aantal gezellige restaurants (+- 5 km). Mijn favorieten:

Markt8 (Frans brasserie), Le Yuzu (Frans-Japans), Tratoria Aglio e Olio (Italiaan), De Hoge Loo (prachtig uitzicht over weid landschap).

In Someren-Eind (5km) is nog een leuk restaurant gelegen namelijk Ons Jongens (culinair restaurants met jonge chefs die gewerkt hebben in sterrenzaken).

golf

Golf

Glundr! Is uitermate geschikt als uitvalsbasis voor een heerlijke golfvakantie. Deze ‘thuisbasis’ biedt de unieke mogelijkheid om in een (lang) weekend of midweek aaneengesloten op de mooiste golfbanen van Zuid Nederland te spelen. En ’s avonds hoef je maar de straat over te steken voor een heerlijk diner bij het Golf restaurant Volentieri. Daarna napraten over de mooie dag in onze lounge onder het genot van een drankje.

Golfbanen nabijgelegen met een waardering van het cijfer 8 en hoger volgens leadingcourses.com.

 • Het Woold – op 150 meter in Asten-Heusden – de meest gastvrije golfbaan van Nederland!
 • De Swinkelsche – op 12 km in Someren
 • Stippelberg – op 22 km in Bakel
 • Eindhovensche golf – op 20 km in Eindhoven
 • Geijsteren – op 38 km in Geijsteren
 • De Herkenbosche – op 42 km in Herkenbosch
 • The Duke – op 56 km in Nistelrode – alleen op uitnodiging
 • Bernardus Golf – op 70 km in Cromvoirt
 • The Dutch – op 109 km in Spijk

Om jullie extra te ontzorgen en te kunnen verwennen hebben we een aantal fijne golf-arrangementen voor jullie samengesteld.

Nationaal Park de Groote Peel

Dit fantastische natuurpark is te bereiken met wandeltocht De Eeuwselse Loop. Nationaal Park De Groote Peel is een weids, waterrijk en stil hoogveengebied dat vooral bekend staat om zijn vele vogelsoorten en bijzondere geschiedenis. Overal in het landschap zijn de ‘littekens’ van de turfwinning in het verleden nog zichtbaar. Dit natuurpark laat zich te voet en met de fiets perfect ontdekken.

Visvijver de Witte Bergen

Deze visvijver bevindt zich op loopafstand van Glundr! In deze vijver kan goed op karpers gevist worden, zij het met visvergunning van HSV Ons Genoegen Asten. Hiervoor zijn ook dagvergunningen verkrijgbaar. De visvijver ligt in een prachtig natuurgebied dat zich ook goed leent voor een fijne wandeling. De Visvijver grenst aan de golfbaan tegenover Glundr!

Recreatiegebied de Heihorsten

In het nabij gelegen Someren vind je Recreatiegebied De Heihorsten, tussen de Strabrechtse en Somerense Heide en de Groote Peel. Dit zijn unieke en zeer waardevolle natuurgebieden met enorme heidevelden, talloze vennen en uitgestrekte bossen. Je vindt er grazers, moeras- en watervogels.

Strabrechtse heide

De Strabrechtse Heide is een natuurgebied van ongeveer 1500 hectare in de gemeenten Heeze-Leende, Someren en Geldrop-Mierlo. Dit heidegebied is grotendeels in beheer bij Staatsbosbeheer.

Weerterbos

Op de grens van Limburg en Noord-Brabant, ten noordwesten van Weert, ligt het Weerterbos. Het gebied bestaat uit vochtige en droge bossen, graslandpercelen en kleine heideveldjes. Verspreid liggen herstelde vennen en centraal in het gebied bevindt zich de tot natuurgebied omgevormde graslandenclave van voormalige boerderij de Grashut.

Meer inspiratie

In Brabant is veel te beleven, van cultuur en natuur tot perfecte culinaire plekjes. Op de website van Land van de Peel en Visit Brabant vind je vele hotspots en leuke tips voor een fijn uitje in de omgeving. Zeker een bezoekje waard!

Bezoekje aan Limburg

Glundr! ligt ook dicht bij Limburg met haar mooie Maasplassen waar je kunt fietsen, wandelen en varen. Thorn, ook wel het witte stadje genoemd, is zeker een bezoekje waard. Kijk ook eens op Visit Noord Limburg voor meer tips en informatie.

Vincent van Gogh

Uitjes verder weg

In een omtrek van circa 30 km is natuurlijk nog veel meer te beleven. Dit zijn onze favoriete spots.

 • Roermond tips: Centrum, de oude haven & Outlet shopping.
 • Eindhoven tips: Centrum, Strijp-S, het atelier en restaurant van Piet Hein Eek op Strijp-R, het Van Abbe museum, NRE terrein en het Natlab.
 • Helmond tips: Centrum, kubuswoningen, Cacaofabriek en het Speelhuis.
 • Veghel: CHV Noordkade.
 • Nuenen: Van Gogh museum

Events en festivals

In de omgeving van Glundr! vinden jaarlijks verschillende grote evenementen en festivals plaats die zeer de moeite waard zijn. Glundr! vormt ook voor deze events een zeer goede uitvalsbasis. Zowel voor bezoekers als voor artiesten.

Alle informatie over wat er te zien, doen en beleven is in Brabant vind je op VisitBrabant.